Ha valaki natív Android alkalmazást szeretne fejleszteni, és a Facebookkal szeretné összekötni azt, akkor a Facebook SDK használata elkerülhetetlen. Ha eddig nem sikerült a Facebook SDK-t importálnod a projektedbe, olvass tovább.

 

Bővebben...

Bizonyára sokakban felmerült már, hogy a Facebookon történő ténykedésünk, az ott kezelt képeink, beszélgetéseink nagyon is a privátszférába tartozik. Nem is beszélve arról, hogy a Facebook fiókunkkal nagyon sok más oldalra is be lehet lépni, akár fizetős szolgáltatásokba is. Éppen ezért kiemelten fontos, hogy a Facebook fiókunkat amennyire csak lehet, védjük az idegenektől.

Bővebben...

Új tulajdonságot kapunk a HTML5-ben, nevezetesen a download-t. Gyorsan áttekintjük, miért jó ez nekünk.

Bővebben...

Meglepő élmény ez most, de szinte kerek egy év után a Facebook bejelentette az üzenő falamon, hogy köszönjük, hogy kipróbáltam az új idővonalat és kinézetet, hamarosan mindenki megkapja az újat. Azóta kb. visszakaptam a régit, lol.

Bővebben...

Érdektelenség hiányában megszűntetik a Facebook email szolgáltatását.

Bővebben...

Egy korábbi cikkben foglalkoztunk a reszponzív email sablonokkal, ráadásul tisztán divekkel oldottuk meg a template készítést. Ennek eredménye, hogy Outlook klienseken szétesik a levél. Ennek javítását fogjuk most ecsetelni.

Bővebben...

Viszonylag nehéz pontos statisztikát találni a magyar felhasználókra jellemző, levelezőkliens használati szokásokról. Ezen a téren próbálunk egy felzárkóztató elemzést bemutatni.

Bővebben...

Bizonyára sokan találkoztunk már a Facebookon olyan megosztással, amiben egy képpel, képre írt szöveggel felkeltették az érdeklődésünket, de a tartalomért cserébe lájkolni kell az oldalt. Bosszantó, lájk-vadász és különben is. Találtunk egy ellenfelet, ráadásul Magyart!

Bővebben...

A napokban aktiválta a Gmail új szolgáltatását, nevezetesen a Google Image Proxy-t. Így aki a webes natív Gmail klienst használja, annak a levél megnyitáskor a képek kérdés nélkül megjelennek. De miben érinti ez a fejlesztők életét?

Bővebben...

E-mail sablonokat készíteni nem a legkellemesebb kiváltság, főleg mert nagyon sok e-mail kliens van és mindegyik kicsit másképp jeleníti meg a kapott levelet. Több mint egy évtizede, hogy megjelentek a komolyabbnak mondható e-mail sablonok. Azóta is, ha valakit megkérdezünk, vagy rákeresünk a neten, hogy hogyan készítsünk e-mail sablont, a válasz röviden a html <table>. Vagyis (szinte) mindenki, valamilyen többékevésbé bonyolultabb táblázatokból építi fel a levélsablont. Vajon így van ez még, így kell ennek még lennie?

Bővebben...

Azt lehetett olvasni a napokban (és már régebben is), hogy az AMD megszüntette a HD 5000 sorozat alatti kártyák támogatását, így nem jön ki Windows 8.1-re driver a régebbi kártyákhoz. Ez viszonylag kellemetlen hír, találtunk megoldást.

Bővebben...

Előző cikkünkben megnéztük, hogy milyen már használható újdonságokkal dolgozhatunk a CSS3-ban, ezt most folytatjuk. Lesz gradiens, multiple backgrounds és columns.

Bővebben...

A CSS3 sok okosságot ad a kezünkbe, de sajnos a böngészők támogatásától függünk. Mivel egyre kevesebben használják az IE8-t, így lassan belekezdhetünk pár nagyon hasznos CSS3 által biztosított jóságba.

Bővebben...

Üzenj, oszd meg, kommentelj! Röviden - a lájkokat leszámítva - ez történik a Facebookon (na jó ennél több is, de most erről lesz szó), de vajon figyelünk arra, hogy kik is látják ezt? Sokaknak egyszerűnek tűnő dologról lesz most szó, de vegyük észre, nem mindenkinek olyan egyértelműek a Facebookon történő események.

Bővebben...

Az előző cikkben megnéztünk egy módszert arra, hogy lehet reszponzív oldalak esetében képeket betölteni sávszél takarékosan (éljenek a mobilosok). Most ezt a módszert finomítjuk úgy, hogy csak akkor töltődjön le egy kép, ha az egyébként is látszódna. Minek töltetnénk le egy képet – ami az oldalunk legalján van - a felhasználóval, ha az nem is látszik?

Bővebben...

Ha valaki készített már reszponzív designt, illetve weboldalt, akkor bizonyára találkozott azzal a problémával, hogy sokszor feleslegesen töltet le nagy képeket (akár CSS, akár nem) egy – akár – mobilon is megjeleníthető oldalon is. Egy kis átgondolással és Javascript-tel csodákat művelhetünk. 

Bővebben...