Levelezés beállítása (új) Thunderbirdben

tb email c

A technika és a programok evolúciója, hogy megpróbálnak helyettünk gondolkodni, megpróbálják kitalálni mit is szeretnénk. Nos ez nem mindig jó dolog.

Főleg azok szempontjából nem túl szerencsés, akik a technikát még csak kívülről kostolgatják. A Thunderbird újabb verzióiban is megjelent az "okosság", mégpedig a levelezés beállításnál. Pontosabban az új levelezés beállításánál.

Megpróbálja automatikusan beállítani az email címünkhöz tartozó beállításokat, több-kevesebb (magyar címek esetén inkább kevesebb) sikerrel. Ezért kis képes összeállítással gyors végig vezetném az apró bukkanókon az kevésbé hozzáértőket.

tb email 1

Az eszközök menüből válasszuk a "Postafiókok beállításai..." pontot.

 

tb email 2

A bal alsó sarokban a műveletek közül a "Postafiók hozzáadása..." pontot válasszuk

 

tb email 3

Töltsük ki értelemszerűen az adatokat, majd kattintsunk a Folytatás gombra

 

tb email 4

Pár másodperc múlva ez a kép fogad, itt ha nem találja meg automatikusan az emailcímhez a beállításokat, akkor nekünk kell kézzel kiválasztani. Majd katt a Befejezés gombra.

 

tb email 5

Végül, (adott esetben) kaphatunk egy ilyen figyelmeztető ablakot, melyet a "Megértettem a kockázatokat." kipipálásával lehet jóváhagyni, majd befejezés.

 

Az email címhez tartozó beállításokat továbbra is az emailcímet szolgáltató mondja (határozza) meg, pár szolgáltató kigyüjtött adatai itt találhatóak: http://www.dynamicart.hu/blog/szolgaltatok/email.html

A levélküldéshez tartozó SMTP (és POP3) beállításokról bővebben itt tájékozódhat: http://www.dynamicart.hu/blog/pop3-smtp-beallitas-kulonbozo-szolgaltatoknal.html

Buy and Trade Bitcoin at Binance